Bluebeam

Pasadena, California

With the challenge of two separated floors, the design team sought to create an open, yet cozy environment that reflected Bluebeam’s software — expressive, seamless, and simple. To anchor each floor, wine-bar-inspired common spaces provide areas for both informal and formal interaction. Retro-style, pendant lights act as visual markers to identify a variety of collaboration areas from the bright, velvet seating pods to the long, communal work tables. On the reception floor, foldable nanowalls enable the conference room to open up to the common space and lobby, creating a sweeping great room. Contrasting materials — vintage barn wood, perforated metal panels, and polished concrete — add a sense of playfulness and warmth. Throughout Bluebeam’s new workplace, the balanced setting celebrates Bluebeam’s powerful software solutions and empowers their employees to spark new ideas.

project features

  • 47,300-sf tenant improvement
  • wine-bar collaboration areas
  • new concepts in conference rooms
  • multiple styles of open office
  • recording studio | demo rooms

Awards

  • Gold Nugget, Interior Renovation Merit Award