Stanford: Florence Moore Dining

With polished surfaces and high-end materials, the redesigned Florence Moore Dining Hall provides a spacious, brightly lit servery for Stanford’s students. To alleviate the existing cafeteria’s over-crowdedness, the design team pushed the kitchen counters back — adding over 2,000-sf to the servery — and raised the ceilings to create a more expansive space that fully exposes the existing clerestory windows. Allowing light to penetrate the space, the free-standing, brass kitchen hoods open-up sightlines and showcase the capabilities of the professional kitchen. Directly behind the rounded buffet counters, the chefs cook globally-inspired food — highlighted by a made-to-order sautéing station and a stone pizza oven — making it an immersive environment. Creating a food-focused dining experience, the open, modern kitchen and easy-to-navigate servery are clearly on par with Stanford’s pioneering student body.

project features

  • 37,400-sf cafeteria and dorm renovation
  • 10,324-sf renovation of servery and kitchen
  • increased size of servery by 2,000-sf
  • free-hanging exhaust hoods
  • exhibition-style cookiin
  • increased meals served per day by over 30%