High Tech High

Redwood City, California

A progressive example of creative adaptive reuse, a tire warehouse and office building were given new life as a rigorous yet engaging college-prep charter school. High Tech High’s building was perfectly suited for its new function, with an open, airy floor plan ideal for a flexible, intellectually stimulating learning environment. DES preserved the dramatic bowstring trusses and the large expansive window walls. Studios, classrooms, and offices sit at varying heights, forming visual movement and interest throughout the space. To maximize flexibility, learning spaces were clustered together by operable walls that expand and contract based on program needs. With forward-thinking design, DES specified recycled materials, efficient fixtures, operable windows, and indirect lighting.

project features

  • adaptive reuse of a 7,700-sf, two-story building
  • charter school
  • flexible, open studio classrooms
  • 29,000 sf of parking
  • sustainable strategies: LEED Silver equivalent

awards & recognition

  • American School & University, Architectural Portfolio, Bronze Citation, Interior Renovation
  • Silicon Valley Redevelopment Public Project of the Year Award