SJECCD District Headquarters

Located in downtown San Jose, the new headquarters for San Jose Evergreen Community College District (SJECCD) increases their visibility and improves access for the public. The designers located all the publicly-accessible meeting spaces directly on the ground-floor to provide easy ingress and egress. The heart of the first floor is a large community auditorium that provides a functional space to engage with the public. Dropped acoustical panels add visual interest while a wall of floor-to-ceiling glass enables daylight to penetrate the space. Supporting the school’s online systems, the team located a 500-sf, secured server room in the central core of the building and thoughtfully designed it to accommodate future expansion. Overall, this function-forward headquarters enables the district’s leaders to best support their student body.

project highlights

  • 34,000-sf interior renovation
  • integrated project delivery
  • community auditorium
  • multi-purpose rooms | conference rooms
  • private offices | open workspaces
  • 500-sf secured server room